Helené Clothing

Helené Clothing on kotimainen vaatebrändi, jonka ytimessä on kestävä elämäntapa, ilo, mukavuus ja naiselliset linjat. Vaatteet on suunniteltu kantajalle, joka kaipaa näyttäviä, mutta helppoja vaatteita niin arkeen kuin juhlaan. Helenén vaatteiden ideana on monikäyttöisyys, jossa vaatteita voi helposti muunnella lisäämällä esimerkiksi mekkoihin vyö, ja näin tehdä vaatteesta salonkikelpoisemman. Väljät linjat takaavat, että mekko sopii erilaisille vartalotyypeille ja mukavuus on taattu päivän askareiden ja touhujen keskellä. Ajaton muotokieli luo puolestaan viitteitä menneille vuosikymmenille. Käänteisesti jokainen vaate on tehty ajatuksella: voisinko pitää vaatetta vielä vuosikymmenten jälkeen?

Helené Clothingin idea syntyi suunnittelijan monivuotisesta haaveesta perustaa oma vaatemerkki. Taustaltaan suunnittelija on työskennellyt kaksi vuosikymmentä muodin ja vaatetuksen parissa niin vaatemyyjänä, visualistina, stylistinä kuin muotitoimittajana. Silti taustalla on ollut kysymys: tarvitaanko maailmaan enää yhtään uutta vaatemerkkiä? Kestävyysajattelustakin on tullut trendisana, joka sanoma on alkanut menettää tehoaan, miksi siis jälleen uusi, ekologinen vaatebrändi?

Rakkaudesta vuosikymmenmuotiin ja vaatteisiin, olen kokenut, että tilaa on vielä näyttävälle ja ajattomalle vaatemerkille. Tuotteemme valmistetaan paikallisesti Fiskarsin lähialueella, ja näin kannamme kortemme kekoon siinä, että käsityöosaaminen ja vaateteollisuus säilyy kotimaassa. Helenén jokainen malli on testattu käytössä ja tehty rakkaudella. Suunnittelija kaavoittaa ja ompelee jokaisen mallikappaleen ja testaa niitä käytössä usean viikon ajan ennen kuin malli lähtee minituotantoon. Kankaiden osalta hyödynnämme ylijäämäkankaita, ja jos se ei ole ollut mahdollista, on kankaat tilattu Euroopan alueelta tarkoin harkiten, pieninä erinä. Näin jokaisen vaatteen takana on yksilöllisyys. Teemme vaatemallejamme myös tilauksesta ja pidämme tuotannon pienenä, näin vaatteita ei jää varastoon.

Helenén nimi viittaa ranskalaiseen lauseeseen ”elle est née”, joka tarkoittaa ”hän on syntynyt”. Suunnittelijalle oma vaatemerkki onkin eräänlaisen uuden elämänvaiheen merkkipaalu keski-ikäistymisen kynnyksellä, toisen elämän alussa, jossa ideat laitetaan viimein käytäntöön.

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Updating…
  • No products in the cart.